Gebruikerservaringen

Publicatie

Lees hier het ervaringsverhaal van Margreet Lakerveld, docent aan Accent Praktijkonderwijs, in Nijkerk. Margreet bestelde voor het tweede schooljaar op rij Doe je digiding! voor haar klassen. We waren benieuwd naar de gebruiksmogelijkheden van Doe je digiding!  in het praktijkonderwijs.

 

Lees hier het ervaringsverhaal van Chantal Goesten, docent Sociaal werk bij Koning Willem 1 in Den Bosch. Zij schafte Doe je digiding! aan net voordat de corona-crisis uitbrak. In dit interview vertelt ze over hoe haar studenten op afstand online gewerkt hebben met het materiaal.

 

Lees hier het interview dat de webredactie van Nieuwslicht (EO) in februari 2020 heeft gehouden met Remco Pijpers, strategisch adviseur Kennisnet, en Angeliek van der Zanden, programmaleider Jongereneducatie Stichting Digisterker, over jongeren en een tekort aan digitale informatievaardigheden.

 

Lees hier het artikel waarin docente Burgerschap Claudia Beulen van het Koning Willem I College uit Den Bosch vertelt over haar ervaringen met Doe je digiding! Zij heeft met Doe je digiding! gewerkt bij het vak Burgerschap voor studenten van de opleiding Sociaal werk, niveau 4. Het artikel is verschenen in het oktobernummer 2019 van het tijdschrift Maatschappij en Politiek, vakblad voor maatschappijleer.

 

Radio

Luister naar het radio-interview met docenten en studenten van ROC Aventus Zutphen over Doe je digiding!  Ook Angeliek van der Zanden, programmaleider jongereneducatie bij Stichting Digisterker, komt nog even aan het woord. Het interview werd op 23 januari 2019 uitgezonden op NPO Radio 1 tijdens het KRO/NCRV-programma ‘Spraakmakers’.