Demo

Over ons

Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid is een programma van Stichting Digisterker. Stichting Digisterker ontwikkelt en levert educatieve programma’s en dienstverleningsconcepten op het gebied van de digitale overheid, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Doel van deze programma’s en dienstverleningsconcepten is om de digitale vaardigheden van de genoemde groepen te versterken. Stichting Digisterker doet dit in samenwerking met haar netwerkpartners, zoals onderwijsorganisaties, bibliotheken en overheidsorganisaties.

 

Over de lesmodules Doe je digiding!

De lesmodules van Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid zijn ontwikkeld in een online lesomgeving. Ze richten zich op leerlingen in het vmbo (leerjaar 4) en studenten in het mbo (leerjaar 1). Inhoudelijk sluiten de lesmodules aan bij mens- en maatschappijvakken zoals maatschappijleer, burgerschap en loopbaanoriëntatie (lob) in het vmbo, en burgerschap en loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob) in het mbo. Aan de hand van thematische modules wordt gewerkt aan vier hoofddoelen: vergroten van kennis van de (overheids)wereld, vergroten van digitale informatievaardigheden en van mediawijsheidcompetenties, vergroten van woordenschat. Meer informatie over Doe je digiding! is opgenomen in deze flyer.

 

Demomodule

Bekijk hier de Demomodule Identiteit. Deze geeft u een goed beeld van de aanpak van de modules in de lesomgeving.

 

Bestellen 

De lesmodules Doe je digiding!  zijn vanaf maart 2019 te bestellen bij Stichting Digisterker. De kosten voor het totale programma (6 modules) bedragen € 100,- per klas. Daarvoor krijgt u als docent toegang tot de lesomgeving voor dertig leerlingen of studenten. In verband met een samenwerking met Zorgverzekeringslijn is het ook mogelijk alleen de module Zorg af te nemen. Deze kost € 25,- per klas. Vanaf maart 2019 kunt u uw bestelling plaatsen via het tabblad Bestellen (is nu nog niet actief). Nadat u heeft besteld, krijgt u via Stichting Digisterker inloggegevens.