Demo

Over de lesmodules Doe je digiding!

De lesmodules van Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid  richten zich op leerlingen van alle niveaus in het vmbo (leerjaar 4) en op studenten van alle niveaus in het mbo (leerjaar 1). Het gaat om jongeren tussen 15 en 18 jaar. De lesmodules worden aangeboden in een online lesomgeving. De lesmodules sluiten inhoudelijk aan bij de vakken maatschappijleer, burgerschap en loopbaanoriëntatie (lob) in het vmbo en bij de vakken burgerschap en loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob) in het mbo. Elke lesmodule biedt stof voor twee lesuren.

Doe je digiding! bevat zes thematische modules. De modules zijn:

1. Overheid, Burger en DigiD
2. Identiteit
3. Bijbaan
4. Studeren
5. Verkeer en vervoer
6. Zorg – in samenwerking met Zorgverzekeringslijn

Aan de hand van deze zes modules wordt gewerkt aan vier hoofddoelen: vergroten van kennis van de (overheids)wereld, vergroten van digitale informatievaardigheden en van mediawijsheidcompetenties, en vergroten van woordenschat.

Meer informatie over Doe je digiding! is opgenomen in hier.

Doe je digiding! is te bestellen bij Stichting Digisterker. Meer informatie daarover vindt u bij het tabblad Bestellen.

 

Filmpje lesmodule Zorg

Voor een snelle indruk van de inhoud van de lesmodules, laten we in het filmpje hieronder in vogelvlucht de inhoud van de module Zorg zien.

 

 

Demomodule Identiteit

Voor een meer uitgebreide indruk van de lesmodules, is de module Identiteit beschikbaar als Demomodule. Deze module geeft een goed beeld van de aanpak van de modules in de lesomgeving.  Bekijk hier de Demomodule Identiteit.

 

Instructiefilmpjes voor leerlingen

Om leerlingen wegwijs te maken in het materiaal zijn er twee instructiefilmpjes beschikbaar.

 


Dit filmpje geeft instructies over het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord in Doe je digiding!

 


Dit filmpje geeft instructies over het werken met de lesmodules van Doe je digiding!

 

Inhoud materiaal voor docenten

Naast de online lesmodules bevat Doe je digiding! het volgende materiaal voor docenten: een Algemene toelichting, een Praktische toelichting, docentenhandleidingen en antwoordbladen per module.

 

Over ons

Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid is een programma van Stichting Digisterker. Stichting Digisterker ontwikkelt educatieve programma’s en dienstverleningsconcepten op het gebied van de digitale overheid, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Doel van deze programma’s en dienstverleningsconcepten is om de digitale vaardigheden van jongeren en volwassenen te versterken. Stichting Digisterker doet dit in samenwerking met verschillende partners, zoals onderwijsorganisaties, bibliotheken en overheidsorganisaties.