Demo

Over ons

Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid is een programma van Stichting Digisterker. Stichting Digisterker ontwikkelt educatieve programma’s en dienstverleningsconcepten op het gebied van de digitale overheid, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Doel van deze programma’s en dienstverleningsconcepten is om de digitale vaardigheden van jongeren en volwassenen te versterken. Stichting Digisterker doet dit in samenwerking met verschillende partners, zoals onderwijsorganisaties, bibliotheken en overheidsorganisaties.

 

Over de lesmodules Doe je digiding!

De lesmodules van Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid zijn ontwikkeld in een online lesomgeving. Ze richten zich op leerlingen in het vmbo (leerjaar 4) en studenten in het mbo (leerjaar 1). Inhoudelijk sluiten de lesmodules aan bij mens- en maatschappijvakken zoals maatschappijleer, burgerschap en loopbaanoriëntatie (lob) in het vmbo, en burgerschap en loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob) in het mbo.

Aan de hand van zes thematische modules wordt gewerkt aan vier hoofddoelen: vergroten van kennis van de (overheids)wereld, vergroten van digitale informatievaardigheden en van mediawijsheidcompetenties, vergroten van woordenschat. Elke module biedt stof voor twee lesuren. Meer informatie over Doe je digiding! is opgenomen in deze folder.

In het korte filmpje hieronder nemen we u in vogelvlucht mee door de module Zorg, één van de zes modules.

 

 

Demomodule

Bekijk hier de Demomodule Identiteit. Deze geeft u een goed beeld van de aanpak van de modules in de lesomgeving.

 

Inhoud materiaal 

Naast de online lesmodules voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten, biedt Doe je digiding! voor docenten een Algemene toelichting, een Praktische toelichting en docentenhandleidingen en antwoordbladen per module. Doe je digiding! is te bestellen bij Stichting Digisterker. Meer informatie daarover vindt u bij het tabblad Bestellen.