Workshops en trainingen

Gratis (online) workshops en trainingen Doe je digiding!

Bent u als school of bibliotheek geïnteresseerd in de ins en outs van jongeren in relatie tot de digitale overheid? En benieuwd naar de inhoud van de lesmodules van Doe je digiding! ? Het team jongereneducatie van Stichting Digisterker verzorgt workshops en trainingen over jongeren en de digitale overheid en het lesprogramma Doe je digiding! voor scholen en bibliotheken.

 

Inhoud (online) workshops

 

Voor scholen
In de (online) workshop voor scholen lichten we kort toe waar jongeren tegenaan lopen als ze digitaal zaken regelen bij de overheid. Ook vertellen we wat over de inhoud en opzet van de lesmodules Doe je digiding!  We laten u via een gastles een aantal oefeningen uit het lesmateriaal ervaren. Ook bespreken we hoe u Doe je digiding!  binnen uw vak kunt inzetten. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen. We verzorgen deze workshop in overleg met u op een datum die u schikt, naar keus op uw locatie of online.

Bent u als docent werkzaam bij een school, dan kunt u zich hier aanmelden om deel te nemen aan de online workshop Doe je digiding!  U kunt hier ook laten weten als u liever in gesprek wilt met ons.

 

Voor bibliotheken
Bent u als bibliotheek benieuwd hoe u vanuit uw educatieve dienstverlening aan het vmbo en mbo aandacht kunt besteden aan jongeren en de digitale overheid met behulp van Doe je digiding! ? In de online workshop voor bibliotheken lichten we kort toe waar jongeren tegenaan lopen als ze digitaal zaken regelen bij de overheid. Ook vertellen we wat over de inhoud en opzet van de lesmodules. We laten u via een gastles een aantal oefeningen uit het lesmateriaal ervaren en laten zien hoe Doe je digiding! bij verschillende vakken kan worden ingezet. Daarnaast bespreken we samen met de deelnemers welke verschillende rollen bibliotheken kunnen spelen bij Doe je digiding! Tot slot besteden we kort aandacht aan Digidingen-desk. Het inloopsteerkuur voor jongeren en de digitale overheid.

Bent u werkzaam bij een bibliotheek, dan kunt u zich hier aanmelden om deel te nemen aan de online workshop Doe je digiding! 

Gaat u liever met ons in gesprek, of wilt u graag een train-de-trainer waarin we u laten ervaren hoe u het verhaal over Doe je digiding! zelf kunt verzorgen op uw scholen, laat het ons dan weten. U kunt hier een contactformulier invullen.

 


‘Door de workshop heb ik een beter beeld gekregen van Doe je digiding! Ik ga met mijn collega’s sparren hoe we Doe je digiding! in de scholen gaan aanbieden’

Deelnemer online workshop bibliotheken


 


‘De workshop is interactief. Erg fijn om direct ideeën uit te wisselen. Ik kan meteen samen met onze leesconsulent aan de slag!’

Deelnemer online workshop bibliotheken