Workshops en trainingen

Gratis (online) workshops en trainingen Doe je digiding!

Ben je als school of bibliotheek geïnteresseerd in de ins en outs van jongeren in relatie tot de digitale overheid? En benieuwd naar de inhoud van de lesmodules van Doe je digiding! ? Het team jongereneducatie van Stichting Digisterker verzorgt workshops en trainingen over jongeren en de digitale overheid en het lesprogramma Doe je digiding! voor scholen en bibliotheken.

 

Inhoud (online) workshops

 

Voor scholen
In de (online) workshop voor scholen lichten we kort toe waar jongeren tegenaan lopen als ze digitaal zaken regelen bij de overheid. Ook vertellen we wat over de inhoud en opzet van de lesmodules Doe je digiding!  We laten je via een gastles een aantal oefeningen uit het lesmateriaal ervaren. Ook bespreken we hoe je Doe je digiding!  binnen jouw vak kunt inzetten. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen. We verzorgen deze workshop in overleg op een datum die jou schikt, naar keus op locatie of online.

Ben je als docent werkzaam bij een school, dan kun je je hier aanmelden om deel te nemen aan de online workshop Doe je digiding!  Je kunt hier ook laten weten als je liever in gesprek wilt met ons.

 

Voor bibliotheken
Ben je als bibliotheek benieuwd hoe je vanuit jouw educatieve dienstverlening aan het vmbo en mbo aandacht kunt besteden aan jongeren en de digitale overheid met behulp van Doe je digiding! ? In de online workshop voor bibliotheken lichten we kort toe waar jongeren tegenaan lopen als ze digitaal zaken regelen bij de overheid. Ook vertellen we wat over de inhoud en opzet van de lesmodules. We laten je via een gastles een aantal oefeningen uit het lesmateriaal ervaren en laten zien hoe Doe je digiding! bij verschillende vakken kan worden ingezet. Daarnaast bespreken we samen met de deelnemers welke verschillende rollen bibliotheken kunnen spelen bij Doe je digiding! Tot slot besteden we kort aandacht aan Digidingen-desk. Het informatiepunt voor jongeren en de digitale overheid.

Ben je werkzaam bij een bibliotheek, dan kun je je hier aanmelden om deel te nemen aan de online workshop Doe je digiding! 

Ga je liever met ons in gesprek, of wil je graag een train-de-trainer waarin we je laten ervaren hoe je het verhaal over Doe je digiding! zelf kunt verzorgen op scholen, laat het ons dan weten. Je kunt hier een contactformulier invullen.

 


‘Door de workshop heb ik een beter beeld gekregen van Doe je digiding! Ik ga met mijn collega’s sparren hoe we Doe je digiding! in de scholen gaan aanbieden’

Deelnemer online workshop bibliotheken


 


‘De workshop is interactief. Erg fijn om direct ideeën uit te wisselen. Ik kan meteen samen met onze leesconsulent aan de slag!’

Deelnemer online workshop bibliotheken