Training Gastdocent Doe je digiding!

Ben jij bibliotheekmedewerker en wil je een gastles Doe je digiding! geven op het vmbo of mbo? Bereid je dan goed voor en meld je aan voor de training Gastdocent Doe je digiding! Deze training bestaat uit een interactief en praktijkgericht programma. Hierin maak je kennis met jongeren en de digitale overheid, leer je de doelgroep kennen en bereid je je eigen gastles voor.

 

Voor wie?

Je hebt als educatief medewerker of mediacoach de doelgroep jongeren op het (v)mbo van 15 jaar tot en met 18 jaar in je takenpakket. Je wil op jouw school/scholen graag aan de slag met digitaal burgerschap/digitale geletterdheid of je hebt daarover al afspraken gemaakt met één van je scholen.

 

Programma

De training bestaat uit een interactief en praktijkgericht programma. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Informatie over jongeren en de digitale overheid: informatie over waar jongeren in het contact met digitale diensten van overheidsorganisaties tegenaan lopen.
  • Informatie over het jongerenprogramma van Stichting Digisterker: het lesprogramma ‘Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid’ en de website ‘Digidingen-desk. Informatiepunt jongeren en digitale overheid’.
  • Je leert de doelgroep jongeren beter kennen en leert wat hen motiveert.
  • Je leert hoe je je presenteert voor een groep leerlingen.
  • Je bereidt je eigen gastles voor met het lesprogramma Doe je digiding!

De training wordt verzorgd door Marith Clignet. Zij is naast adviseur jongereneducatie bij Stichting Digisterker ook docent omgangskunde in het mbo.

 

Resultaat

Tijdens deze training ontwikkel of verbeter je verschillende competenties. Aan het einde van de training:

  • heb je handvatten om een gastles met Doe je digiding! vorm te geven;
  • heb je handvatten om een groep jongeren te motiveren en rust te bewaken in de groep;
  • kun je in eigen woorden vertellen wat de doelgroep jongeren kenmerkt;
  • ben jij in staat om binnen het lesprogramma Doe je digiding! keuzes te maken afgestemd op de wensen van de school en op het niveau van de doelgroep.

Je ontvangt tijdens de training een handleiding met tips en een korte samenvatting van de theorie die we bespreken in de training. Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname.

 

Aanmelden voor training op eigen locatie

Het is mogelijk om een training Gastdocent Doe je digiding! op je eigen locatie aan te vragen. Er zal dan in overleg een geschikte datum worden gekozen. De training duurt één dagdeel (ochtend: 09.30 – 13.00 uur of middag: 13.00 – 16.30 uur).

De kosten voor de training bedragen €500,- voor een groep van 6 tot maximaal 10 deelnemers. Dit is exclusief eventuele locatiehuur; deze kosten worden door de bibliotheek gedragen.

Meld je hier aan voor een training op locatie. Na je aanmelding nemen wij contact met jou op voor een voorgesprek. In het voorgesprek bespreken we met elkaar de volgende onderwerpen: een datum en dagdeel, de hoeveelheid deelnemers en eventuele  wensen waar we rekening mee moeten houden in de training.

 

Meer informatie

Mail dan naar doejedigiding@digisterker.nl, we nemen dan snel contact met je op.