Praktijkonderwijs

Vanaf oktober 2022 is er voor het praktijkonderwijs een speciale variant van Doe je digiding! beschikbaar. In de lessen maken de leerlingen kennis met de digitale overheid, leren zij waar ze digitale (overheids)zaken moeten regelen en waar zij hulp kunnen krijgen. De ontwikkeling van Doe je digiding! voor praktijkonderwijs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een gift van het SIDN-fonds.

 

Vijf thema’s

Doe je digiding! voor praktijkonderwijs bestaat uit vijf thema’s:

1. De overheid & jij
2. Bank & geldzaken
3. Aan het werk
4. Zorgverzekering
5. Eigen woning

 

 

Inhoud lessen

Ieder thema wordt in twee lessen van 45 minuten behandeld. Iedere les bestaat uit een kant-en-klare digibord-presentatie, een docentenhandleiding en een werkblad voor de leerlingen.

De lessen zijn afgestemd op de belevingswereld en het cognitief- en taalniveau van praktijkonderwijs-leerlingen, en worden ontwikkeld en getest in samenwerking met verschillende docenten uit het praktijkonderwijs. Het lesmateriaal vormt een invulling voor burgerschapsonderwijs binnen het curriculum praktijkonderwijs.

 

Blijf op de hoogte

Vanaf oktober 2022 is Doe je digiding – praktijkonderwijs gratis te bestellen via doejedigiding.nl. Wil jij op de hoogte blijven en als eerste een seintje krijgen zodra het lesmateriaal beschikbaar is? Vul dan hieronder je contactgegevens in.

 

 

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Sophie Vijgen (Educatief ontwikkelaar) via sophie.vijgen@digisterker.nl.