Voor bibliotheken

Vindt jouw bibliotheek het van belang om bij te dragen aan het vergroten van digitale geletterdheid en digitaal burgerschap van jongeren tussen 15 en 18 jaar? Ben of wil je daarover in gesprek met scholen voor vmbo, mbo of praktijkonderwijs in jouw werkgebied? Het lesprogramma Doe je digiding! biedt hiervoor een waardevolle invulling. Met het (online) lesprogramma Doe je digiding! werken jongeren aan het vergroten van hun digitale vaardigheden in relatie tot digitale (overheids)diensten. Meer informatie over de inhoud van het gratis lesprogramma vind je op Doe je digiding! – (v)mbo en Doe je digiding! – praktijkonderwijs.

 


Dit schooljaar hebben al ruim 1500 docenten (v)mbo en praktijkonderwijs Doe je digiding! besteld.


 

Bibliotheken en Doe je digiding!

Je kunt Doe je digiding! op verschillende manieren onderdeel maken van je dienstverlening aan scholen voor (v)mbo en praktijkonderwijs.

  • opnemen in je educatieve aanbod – Het lesprogramma opnemen in je aanbod voor scholen, bijvoorbeeld als onderdeel van de Bibliotheek op school.
  • inhoudelijk advies geven – Scholen adviseren over de inhoud en inzet van het lesprogramma en hoe dit aansluit bij de verschillende vakken. Meer informatie vind je hier.
  • docentenworkshop verzorgen – Een workshop geven waarin je docenten laat kennismaken met het lesmateriaal en samen bespreekt hoe zij de modules kunnen inzetten binnen hun school.
  • gastles geven – Zelf lesmodules van Doe je digiding! als gastdocent uitvoeren in de klas. Om je hierop voor te bereiden adviseren wij de training Gastdocent Doe je digiding! te volgen.

 

Online kennismaking

Wil je meer weten over het lesprogramma Doe je digiding! Meld je dan hier aan voor een gratis kennismaking.

 

Inzage-account voor bibliotheken

Wil je als bibliotheek het lesmateriaal tijdelijk inzien? Dan kun je een inzage-account aanvragen. Dit account is een maand geldig en geeft je de mogelijkheid om de modules van Doe je digiding! (eventueel samen met een school) te bekijken. Vul hier je gegevens in en ontvang binnen enkele dagen de inloggegevens van je inzage-account.

 

Training Gastdocent Doe je digiding!

Deze training bestaat uit een interactief en praktijkgericht programma. Je maakt kennis met jongeren en de digitale overheid, je leert de doelgroep kennen en bereidt je eigen gastles voor. De training Gastdocent Doe je digiding! geven we zowel op locatie als met open inschrijving. De training duurt één dagdeel. Hier vind je meer informatie.


‘Door de training heb ik geleerd hoe ik jongeren tijdens een gastles kan activeren en op welke manier ik de interactie kan aangaan.’

Bibliotheek Kerkrade

 

Lees hier het interview met Bibliotheek Kerkrade.


 

 

Voorbeelden

We laten hier drie voorbeelden zien van hoe bibliotheken Doe je digiding! in hun educatief aanbod opnemen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Doe je digiding! of over hoe je het lesprogramma onderdeel kunt maken van jouw educatieve dienstverlening? Maak dan gebruik van de onderstaande mogelijkheden:

  • Wil je een individueel gesprek waarin we met je meedenken? Mail dan naar doejedigiding@digisterker.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
  • Wil je voor docenten op school een presentatie verzorgen over Doe je digiding! en de mogelijkheden om het lesprogramma in te zetten binnen het onderwijs? Vraag dan hier de kant-en-klare powerpoint aan.
  • Wil je als bibliotheek het lesmateriaal tijdelijk inzien? Vraag dan hier een inzage-account aan.
  • Meld je aan voor de nieuwsbrief Doe je digiding!
  • Lees meer over Doe je digiding! in diverse media
  • Volg ons op LinkedIn