In de media

Interviews

 

Lees hier het interview dat de webredactie van Nieuwslicht (EO) in februari 2020 heeft gehouden met Remco Pijpers, strategisch adviseur Kennisnet, en Angeliek van der Zanden, programmaleider Jongereneducatie Stichting Digisterker, over jongeren en een tekort aan digitale informatievaardigheden.

 


‘’Jongeren vinden het lastig informatie te beoordelen. Als je dat offline al moeilijk vindt, komen daar online complexiteiten bij. De ene website heeft een andere structuur dan de andere, en je hebt meestal meerdere websites naast elkaar open. Ze raken daardoor snel het overzicht kwijt, bijvoorbeeld wanneer ze hun DigiD moeten invoeren. Laat maar zitten, denken ze dan.’’

Remco Pijpers


 

Lees hier het artikel waarin Claudia Beulen, docente Burgerschap van het Koning Willem I College in Den Bosch vertelt over haar ervaringen met Doe je digiding! Zij heeft met Doe je digiding! gewerkt bij het vak Burgerschap voor studenten van de opleiding Sociaal werk, niveau 4. Het artikel is verschenen in het oktobernummer 2019 van het tijdschrift Maatschappij en Politiek, vakblad voor maatschappijleer.

 


‘’ Jongeren weten soms niet goed waar ze de juiste informatie over overheidsdiensten op moeten zoeken. Daar geeft Doe je digiding! een mooie aanzet toe.’’

Claudia Beulen


 

Tv & radio

Luister naar het radio-interview met docenten en studenten van Aventus in Zutphen over Doe je digiding!  Ook Angeliek van der Zanden, programmaleider jongereneducatie bij Stichting Digisterker, komt nog even aan het woord. Het interview werd op 23 januari 2019 uitgezonden op NPO Radio 1 tijdens het KRO/NCRV-programma ‘Spraakmakers’.

 


‘’Studenten zijn erg vaardig als het gaat om Facebook, Instagram en Snapchat, maar andere digitale vaardigheden zijn toch wel beperkt. Als zij dingen moeten regelen voor DUO levert dat vaak problemen op. Met iets als een DigiD kunnen ze niet overweg, of belasting terugvragen, dat lukt ze gewoon niet.’’

Astrid Eilert, docent Nederlands Aventus