Denk mee over nieuwe lesmodules

Wist u dat Doe je digiding! het komende jaar uitgebreid wordt met drie nieuwe modules? Om de modules zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de lespraktijk en de leefwereld van jongeren zijn we heel benieuwd naar uw mening. Want welk thema mag volgens u niet ontbreken in de modules van Doe je digiding? Laat het ons weten en vul de korte vragenlijst in.

 

 

Thema’s bestaande lesmodules

De thema’s van de modules hangen samen met belangrijke gebeurtenissen in het leven van jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Alle modules starten met een brede oriëntatie op een thema en bereiden jongeren uiteindelijk voor op het aanvragen van een digitale overheidsdienst. Het aanbod bestaat momenteel uit zeven modules:

 

  1. Overheid, burger en DigiD – (je DigiD aanvragen en activeren)
  2. Identiteit – (je paspoort of ID-kaart aanvragen)
  3. Bijbaan – (inkomstenbelasting terugvragen)
  4. Studeren – (je studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen)
  5. Verkeer en vervoer – (theorie-examen, aanvraag rijbewijs brommer, scooter, auto;, tenaamstelling, verzekeren)
  6. Zorg – (zorgverzekering afsluiten, zorgtoeslag aanvragen)
  7. Bank en geldzaken – (bankrekening openen, bankfraude herkennen, online shoppen en lenen – beschikbaar vanaf 1 maart)