Aan de slag met digitale zorg

Vanaf 18 oktober kun je in Doe je digiding! aan de slag met de nieuwe module Digitale zorg. In deze module leren (v)mbo leerlingen alles over de voor- en nadelen van digitale zorg. Want welke online informatie over gezondheid is betrouwbaar? Waar vind je online hulp bij (psychische) klachten? En hoe zit het met je privacy in een gezondheidsapp of in jouw patientenportaal?

 

Online gezondheidszaken regelen

Digitale zorg is zorg waarbij gebruik wordt gemaakt van internet. Het wordt ook wel e-health genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een videobelafspraak met een arts of het bekijken van je medische gegevens via de online omgeving van je huisarts. Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van apps of sporthorloges die je helpen om je gezondheid te meten of te verbeteren. Ook zijn er veel websites waar je informatie of advies over je gezondheid kunt vinden.

Helaas is niet alle online informatie over gezondheid of zorg even betrouwbaar of makkelijk te vinden. De digitalisering van de zorg vraagt dus om digitale vaardigheden en mediawijsheid. De nieuwe module Digitale zorg bereidt jongeren voor op het zelfstandig regelen van online gezondheidszaken.

 

 

De module Digitale zorg is vanaf 18 oktober automatisch toegankelijk voor gebruikers van Doe je digiding! Heb je nog geen account bij Doe je digiding!? Ga dan hier naar de bestelpagina.