Week van de Mediawijsheid 2021

De Week van de Mediawijsheid 2021 (5 t/m 12 november 2021) staat dit jaar in het teken van ‘Samen Sociaal Online’. Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar ons leven in de online wereld staat ook onder druk, door bijvoorbeeld haatberichten, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe kunnen we het samen sociaal houden in de online wereld? Gedurende de Week van de Mediawijsheid wordt hierbij stilgestaan en is er ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Zo worden we allemaal een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger.

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan de Week van de Mediawijsheid. Door bijvoorbeeld aandacht voor het thema te vragen of activiteiten te organiseren voor kinderen, jongeren, ouders, volwassen of ouderen. Ook meedoen? Kijk hier voor inspiratie én meer informatie over het thema.