Docententraining Doe je digiding! bij Trias

Na een lange tijd waarin we online workshops hebben gegeven aan scholen en bibliotheken konden we afgelopen maand eindelijk weer op pad. Op maandag 13 september was Marith Clignet (medewerker/trainer Jongereneducatie) te gast bij Trias vmbo in Krommenie om een fysieke docententraining te geven aan 13 mentoren.

 

Doe je digiding! in de mentorles 

Weet jij al welke mbo-opleiding je na het vmbo wilt gaan doen? Hoe vraag je studiefinanciering aan? Mag je zomaar een ID-kaart van iemand anders lenen? En wat gebeurt er als je wordt betrapt met een fake-id? Allemaal vragen die in een mentorles besproken kunnen worden. Daarom gaat Trias vmbo in Krommenie dit schooljaar met Doe je digiding! aan de slag in de mentorlessen voor alle vierdejaars-leerlingen. Het online lesprogramma van Doe je Digiding! vormt hiermee een onderdeel van hun doorlopende leerlijn mediawijsheid op het vmbo. Trias heeft ervoor gekozen om de modules ‘Studeren’ en ‘Overheid, Burger en digiD’ te gaan behandelen. Deze thema’s sluiten mooi aan bij de levensfase van de leerlingen en vormen aansprekende gespreksstof om tijdens de mentorlessen te bespreken.

 

 

Een goede start

Marith Clignet gaf een training aan 13 mentoren om het lesprogramma toe te lichten en mee te denken over hoe Doe je digiding! kan worden ingezet in de mentorlessen. Allereerst werd door haar uitgelegd waar jongeren zoal tegenaan lopen als het gaat om hun omgang met de digitale overheid. Vervolgens onderzochten de docenten zelf, aan de hand van een opdracht, hoe de lesomgeving van Doe je digiding! in elkaar zit. Met veel enthousiasme werd er gewerkt aan de online oefeningen in het lesmateriaal.

 


’ De training was echt een goede start! Het motiveert om met het onderwerp digitale overheid aan de slag te gaan. Volgend jaar nodigen wij Stichting Digisterker graag weer uit voor een training’

Cynthia van Gelderen (Projectleider Blended learning) en Rinus Kwint (Docent maatschappijleer) bij Trias vmbo


 

Aansluiting vakken

Naast de mentorles sluiten de lesmodules van Doe je digiding! in het vmbo aan bij de vakken maatschappijleer, economie en loopbaanoriëntatie en in het mbo bij burgerschap. De lesmodules kunnen aanvullend op of vervangend voor de gebruikte lesmethoden worden ingezet, of vakoverstijgend in bijvoorbeeld een projectweek. Zo kan iedere school het lesprogramma op een moment naar keuze en naar eigen inzicht inzetten.

 

Interesse in een training?

Wil jij ook een training Doe je digiding! op maat voor jouw school? Wij komen graag bij je langs! Neem contact op met Marith Clignet (medewerker Jongereneducatie) via marith.clignet@digisterker.nl of tel. 06 29 18 25 06.