Bestel Doe je digiding! voor volgend schooljaar

Zijn jij en je collega’s je aan het oriënteren op de invulling van het lesprogramma voor volgend schooljaar? En wil je op een praktische manier aandacht besteden aan digitale en/of financiële vaardigheden van leerlingen, gericht op de digitale overheid? Overweeg dan het gebruik van het gratis online lesprogramma Doe je Digiding! Hierin worden jongeren aan de hand van interactieve opdrachten en video’s maximaal voorbereid op het zelfstandig regelen van vooral digitale overheidszaken.

 

Tien modules

Doe je digiding! richt zich op vierdejaars vmbo-leerlingen en op eerstejaars mbo-studenten. Aan de hand van tien verschillende modules maken jongeren kennis met digitale overheidsdiensten. Ze leren zelfstandig gebruik te maken van diensten zoals het aanvragen van DigiD, studiefinanciering en zorgtoeslag. In deze animatie wordt in een notendop uitgelegd wat Doe je digiding! inhoudt en hoe je het materiaal modulair kunt inzetten, passend bij jouw leerlingen. Al meer dan 33.000 leerlingen hebben kennisgemaakt met Doe je digiding!

 

 

Gebruikers van Doe je digiding!

Maak jij al gebruik van Doe je digiding!? Dan wordt jouw licentie automatisch verlengd, zodat je ook volgend schooljaar (2022-2023) gratis gebruik kunt blijven maken van Doe je digiding! Je hoeft hiervoor niets te doen. Wil je dat jouw licentie niet wordt verlengd? Stuur dan een mail naar doejedigiding@digisterker.nl.

 

Nieuwe inlogprocedure

Vanaf volgend schooljaar werken we met een nieuwe inlogprocedure. Via de nieuwe functie ‘Mijn Klassen’ kun je gemakkelijk zelf klassen toevoegen, inloggegevens voor leerlingen aanmaken en de resultaten van je leerlingen inzien. Eind augustus ontvang je een mail met daarin jouw persoonlijke inloggegevens voor volgend schooljaar en uitleg over het gebruik van ‘Mijn Klassen’. Tot die tijd kun je op de vertrouwde manier blijven inloggen. Docenten die momenteel inloggen via Entree Federatie, kunnen hier vanaf volgend schooljaar helaas geen gebruik meer van maken.

 

Gratis bestellen

Maak jij nog geen gebruik van Doe je digiding!? En wil je met jouw klas of wil je het lesmateriaal eerst vrijblijvend bekijken? Bestel Doe je digiding! dan gratis via doejedigiding.nl/bestellen. Nadat je bestelling is verwerkt, ontvang je een mail met jouw persoonlijke inloggegevens. Het is ook nog mogelijk om het lesmateriaal voor dit jaar schooljaar te bestellen.

 

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marith Clignet (Medewerker jongereneducatie) via marith.clignet@digisterker.nl of 06 29 18 25 06