Toolkit digidingen-desk voor professionals

Heb jij wel eens contact met jongeren die moeite hebben met het regelen van digitale diensten bij de overheid? Bijvoorbeeld het terugvragen van loonheffing bij een bijbaan, het aanvragen van zorgtoeslag als ze 18 jaar worden of van huurtoeslag als ze zelfstandig gaan wonen? Niet alle jongeren kunnen terugvallen op ouders/opvoeders om hen te helpen bij dit soort zaken. Het is belangrijk dat jongeren weten dat er plekken zijn waar professionals hen kunnen helpen. Decanen, bibliotheekmedewerkers en jongerenwerkers zijn natuurlijk de uitgelezen professionals bij wie jongeren deze hulp kunnen krijgen.

 

Digidingen-desk

Om jongeren en de professionals op wie zij terug kunnen vallen te ondersteunen, heeft Stichting Digisterker begin 2022 de website Digidingen-desk. Informatiepunt voor jongeren gelanceerd. Op Digidingen-desk.nl vinden jongeren tussen 14 en 21 jaar veel informatie over het regelen van digitale zaken bij overheidsorganisaties en andere zakelijke organisaties zoals banken en zorgverzekeraars. Ze vinden er o.a. per thema stappenplannen, video’s en tips die hen op weg helpen. De website is ontwikkeld in samenwerking met jongeren, ouders, jongerenwerkers, decanen en bibliotheekmedewerkers. De website heeft tot nu toe een bereik van zo’n 9.000 gebruikers. Jongeren reageren erg positief op de opzet en inhoud van Digidingen-desk.

 

 

Nieuwe toolkit

Wil jij gebruikmaken van Digidingen-desk in het gesprek met jongeren? Of vind jij het ook waardevol om Digidingen-desk (online) onder de aandacht te brengen van jongeren in jouw werkgebied? Maak daarvoor gebruik van de toolkit die we hebben ontwikkeld. In de toolkit vind je een poster, flyer, animatie, kletskaarten en voorbeeldberichten voor sociale media.

 

“De kletskaarten zijn een groot succes. Wij gebruiken ze op informatieavonden in het voortgezet onderwijs om jongeren en hun ouders te attenderen op de website Digidingen-desk. Door de kletskaarten als quiz in te zetten waarbij jongeren het tegen hun ouders opnemen, merk je dat ze sneller naar ons toe komen met vragen over de digitale overheid.” – Kiara Venner – BiblioPlus

 

 

Contact?

Heb jij specifieke vragen waar het gaat om jongeren en de digitale overheid of om Digidingen-desk? Neem dan contact op met Marith Clignet, medewerker Jongereneducatie, marith.clignet@digisterker.nl of bel via 06-29 18 25 06.