Workshop Doe je digiding! voor schoolteams

Besteden jullie als school aandacht aan digitale geletterdheid of aan digitaal burgerschap? Of zijn jullie op zoek naar de invulling daarvan met kant-en-klare lesaanpakken? Hebben jullie behoefte aan een gesprek daarover met je collega’s? Denk dan zeker eens aan de workshops Doe je digiding! die wij gratis op locatie verzorgen voor docenten(teams) die zich binnen hun vakken bezighouden met digitale geletterdheid of burgerschap.

 

Laagdrempelig lesprogramma

Het lesprogramma Doe je Digiding! is een laagdrempelig programma voor docenten van verschillende vakken die (willen) werken aan digitale geletterdheid binnen hun vak of die burgerschap geven. We zien dat zowel docenten maatschappijleer, LOB, economie, burgerschap als Nederlands Doe je digiding! inzetten in aansluiting op de doelen waaraan ze werken. Scholen van zowel praktijkonderwijs, vmbo als mbo nodigen ons geregeld uit om samen met een groep vakdocenten in te gaan op Doe je digiding! en de manier waarop Doe je digiding! een invulling kan vormen voor het leerplan.

 

 

Workshop Doe je digiding! op maat

De workshop bestaat uit een interactief en praktijkgericht programma. Onderdelen die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Waar lopen leerlingen/studenten tegenaan als ze tussen hun 14de en 18de jaar digitale zaken moeten regelen met diverse overheidsorganisaties? Welke kennis van de wereld, taal- en digitale vaardigheden vraagt dit?
  • Hoe ziet de opzet en de inhoud van het lesprogramma eruit?
  • Hoe past Doe je digiding! binnen jouw vak: welke modules, leerdoelen passen bij jouw vak?
  • Hoe wil jij het lesmateriaal inzetten bij jouw groep leerlingen/studenten?

Wij vinden het belangrijk dat de workshop aansluit bij de behoeftes van de school. Voorafgaand aan de workshop nemen wij contact met je op voor een voorgesprek. In het voorgesprek bespreken we behalve de inhoud van de workshop ook praktische zaken zoals datum, tijd, hoeveel en welke vakdocenten. De workshop wordt verzorgd op jouw school.

Onze ervaring leert dat de workshop Doe je digiding! docententeams op weg helpt om aan de slag te gaan met digitale geletterdheid en met het thema jongeren en digitale overheid.

 

‘De training was echt een goede start! Het motiveert om met het onderwerp digitale overheid aan de slag te gaan. Volgend jaar nodigen wij Stichting Digisterker graag weer uit voor een training’

Cynthia van Gelderen (Projectleider Blended learning) en Rinus Kwint (Docent maatschappijleer) bij Trias vmbo

 

Korte online kennismaking

Wil je eerst even kort kennismaken? Meld je dan aan voor de online kennismaking. In de online kennismaking maak je in 30 minuten kennis met het thema jongeren en de digitale overheid. Ook krijg je inzicht in de opzet en de inhoud van Doe je digiding! Je kunt je hier aanmelden.

  • Dinsdag 7 maart om 16:00 uur tot 16:30 uur
  • Dinsdag 4 april om 15:00 uur tot 15:30 uur
  • Maandag 8 mei om 15:30 uur tot 16:00 uur

 

Workshop aanvragen?

Wil jij een workshop Doe je digiding! aanvragen voor jouw school? Neem contact op met Marith Clignet (medewerker Jongereneducatie) via marith.clignet@digisterker.nl of tel. 06 29 18 25 06.