Doe je digiding! voor volgend schooljaar

Wil jij volgend schooljaar met Doe je digiding! aan de slag? Plaats dan nu alvast je bestelling en attendeer ook je collega’s. Heb je al een account bij Doe je digiding!? Dan wordt jouw account automatisch verlengd, zodat je ook volgend schooljaar gratis gebruik kunt blijven maken van Doe je digiding!

 

Van DigiD tot zorgtoeslag

Doe je digiding! is hét lesprogramma voor jongeren over de digitale overheid. Dit schooljaar maken al ruim 2.800 klassen gebruik van Doe je digiding! Aan de hand van verschillende thema’s maken jongeren in het lesprogramma kennis met digitale overheidsdiensten. Ze worden voorbereid op het gebruikmaken van diensten zoals het aanvragen van DigiD, het terugvragen van loonheffing en het regelen van zorgtoeslag. Zo ontwikkelen ze kennis en digitale vaardigheden die tussen hun 15de tot 18de levensjaar (en daarna) noodzakelijk voor ze zijn.

 

(V)mbo en praktijkonderwijs

Het lesprogramma is gratis beschikbaar voor diverse onderwijstypen. Er is een online variant voor vierdejaars vmbo-leerlingen en eerstejaars mbo-studenten. Daarnaast is er een klassikale variant  voor leerlingen in het praktijkonderwijs. Kijk voor meer informatie op doejedigiding.nl/vmbo-mbo of doejedigiding.nl/praktijkonderwijs.

 

Volgend schooljaar

Heb je al een account bij Doe je digiding!? Dan wordt jouw docentenaccount automatisch verlengd, zodat je ook volgend schooljaar (2023-2024) gratis gebruik kunt blijven maken van Doe je digiding! Je hoeft hiervoor niets te doen. Wil je dat jouw docentenaccount niet wordt verlengd? Stuur dan een mail naar doejedigiding@digisterker.nl.

 

Collega’s attenderen

Wil je collega’s attenderen op het lesprogramma Doe je digiding!? Verwijs ze dan door naar doejedigiding.nl. Ook is het mogelijk om een gratis online kennismaking voor vmbo of praktijkonderwijs bij te wonen. Docenten maken hierin kennis met de opzet en de inhoud van Doe je digiding!

 

Workshop Doe je digiding!

Wil je met jouw docententeam een gezamenlijke start maken met het lesprogramma Doe je digiding!? Vraag dan een gratis workshop aan. Naast een introductie over jongeren en de digitale overheid, maak je kennis met de inhoud en opzet van de lesmodules. Vervolgens ga je samen met je team aan de slag met het lesmateriaal en bespreek je hoe jullie Doe je digiding! binnen de school kunnen inzetten. Wil je meer informatie? Mail dan naar doejedigiding@digisterker.nl