Presentatie Doe je digiding! voor bibliotheken

Bibliotheken gaan geregeld met scholen in gesprek over de invulling van bijvoorbeeld burgerschap of digitale geletterdheid. Doe je digiding! is daarvoor een waardevolle invulling voor scholen. We krijgen in dit verband regelmatig de vraag van bibliotheken hoe zij scholen kunnen voorlichten over Doe je digiding! We hebben daarom een korte presentatie gemaakt die bibliotheken bij een gesprek of presentatie op scholen kunnen gebruiken.

 

Doe je digiding! en de bibliotheek

Je kunt als bibliotheek Doe je digiding! op verschillende manieren onderdeel maken van je dienstverlening aan scholen voor (v)mbo en praktijkonderwijs. Er zijn tal van bibliotheken die Doe je digiding! hebben opgenomen in hun educatieve aanbod voor scholen, al dan niet als onderdeel van de Bibliotheek op School. Ook zijn er bibliotheken die gastlessen op scholen verzorgen met Doe je digiding! Daarvoor adviseren we om eerst de Training Gastdocent Doe je digiding! te volgen. Daarnaast zijn er bibliotheken die scholen voorzien van inhoudelijk advies rondom burgerschap of digitale geletterdheid, bijvoorbeeld door een presentatie te verzorgen over de inhoud en gebruiksmogelijkheden van Doe je digiding! bij die vakgebieden.

 

 

Presentatie voor scholen

Wil je voor docenten op school een presentatie verzorgen over Doe je digiding! en de mogelijkheden om het lesprogramma in te zetten binnen het onderwijs? Maak dan gebruik van de powerpoint die we hebben gemaakt over Doe je digiding! Hierin wordt aandacht besteed aan waar jongeren tegenaan lopen als ze digitaal zaken regelen bij de overheid, aan de inhoud en doelen van het lesprogramma Doe je digiding! en aan de vraag hoe de docenten de lesmodules kunnen inzetten binnen hun vak. Bij alle dia’s vind je in de notitiepagina’s toelichting op de dia.

Je kunt de PowerPoint naar eigen inzicht aanvullen en hem zo op maat maken voor jouw school en jouw bibliotheek. Vraag hier de PowerPointpresentatie aan.

 

Inzage-account en gastdocent-account Doe je digiding!

Wil je als bibliotheek het lesmateriaal inzien? Dan kun je een inzage-account aanvragen. Dit account is een maand geldig en geeft je de mogelijkheid om de modules van Doe je digiding! (eventueel samen met een school) te bekijken. Bestel je inzage-account hier.

Heb je als bibliotheek al een afspraak met een school om een gastles te verzorgen? Dan kan de school jouw e-mailadres meenemen in hun bestelling. Je krijgt dan als bibliotheek een gastdocent-account dat geldig is tot het einde van het lopende schooljaar.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van en voor de bibliotheek? Neem dan contact op via doejedigiding@digisterker.nl of 013- 20 20 00 26.