Opdracht 4, 5, 6

Kamer van Koophandel

Hoe helpt de KVK jou en je bedrijf?

 

 

4a. Bekijk de video hierboven. De Kamer van Koophandel houdt een lijst bij van alle Nederlandse bedrijven. Hoe heet deze lijst?

 

4b. Waarvoor kan je niet bij de Kamer van Koophandel terecht?

 

4c. Als je je bedrijf gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel, moet je kiezen voor een rechtsvorm. Maar wat is een rechtsvorm? Sleep de woorden naar de juiste plek.

 

Ashwin

Een eigen webshop beginnen

 

 

5a. Wat betekenen de onderstaande woorden? Zoek het op via Google als je het niet weet. Sleep de woorden naar de juiste uitleg.

 

5b. Ashwin verwacht dat hij het eerste jaar ongeveer 400 tassen gaat verkopen voor 15,00 euro per stuk. Wat is dan zijn omzet?

 

5c. Ashwin heeft 400 tassen ingekocht voor 1,50 euro per stuk. Wat is zijn totale inkoopwaarde? Klik hieronder op het juiste bedrag.

 

 

5d. Wat is de brutowinst van Ashwin als hij 400 tassen heeft verkocht? Tip: omzet – inkoopwaarde.

 

 

Btw 

 

 

6a. Zoek via Google informatie over btw. Sleep de woorden naar de juiste plek.

 

6b. In Nederland zijn er drie soorten btw-tarieven: 21%, 9% en 0%. Bekijk deze website van de belastingdienst. Welke twee producten/diensten in de afbeelding hieronder hebben een laag btw-tarief van 9%?

 

6c. De klanten van Ashwin betalen 15 euro voor een tas. Hiervan is 2,60 euro (21%)  btw. Deze btw moet Ashwin uiteindelijk aan de belastingdienst betalen. Hoeveel btw moet hij aan de belastingdienst betalen als hij 400 tassen verkoopt?

 

6d. Ashwin heeft voor zijn bedrijf een webshop laten bouwen. Hij heeft hiervoor 500 euro betaalt, waarvan 86,78 euro (21%) btw. Een vriendin zei tegen hem:

 

“Als je zakelijke kosten maakt voor je bedrijf, mag je de btw terugvragen.”

 

Is de bovenstaande stelling waar of niet waar?

 

Tip!  

Ben je ondernemer en ontvang je studiefinanciering van DUO? Let er dan op dat je niet meer verdient dan de bijverdiengrens van DUO. Anders moet je het bedrag dat je boven de grens hebt bijverdiend terugbetalen.