Opdracht 4, 5, 6,

Dropshipping

De voor- en nadelen

 

4a. Steeds meer jongeren proberen geld te verdienen door dropshipping. Maar wat is dat eigenlijk? Bekijk deze website van de KVK en sleep de woorden naar de juiste plek.

 

(video stopt automatisch bij 1.45 min)

 

4b. Bekijk de video hierboven. Yoshua zegt dat hij per maand 30.000 euro omzet maakt. Is dit bedrag ook zijn nettowinst?

 

4c. Dropshipping heeft voordelen en nadelen. Welke nadelen van dropshipping worden er op deze website van de KVK genoemd?

 

4d. Zou jij dropshipper willen worden?  Leg uit waarom wel/niet.

 

Verboden handel

Snel geld verdienen? Of toch niet?

 

 

 

5a. Lees hierboven het WhatsApp-gesprek van Daisy.

 

5b. Mag je in Nederland namaakartikelen verkopen? Zoek het op via deze website van de Rijksoverheid.

 

5c. Welke producten zijn in Nederland illegaal om te verkopen? Zoek het op via Google en selecteer vervolgens de verboden producten in de afbeelding hieronder.

 

 

Risico’s en zekerheden

Welke verzekering(en) heb je nodig?

 

6a. Sleep de woorden naar de juiste plek

 

6b. Michiel heeft per ongeluk koffie over de laptop van een klant gemorst. De laptop is nu kapot. Welke verzekering dekt deze kosten?

 

6c. Nick heeft zijn been gebroken en kan zijn werk als glazenwasser tijdelijk niet meer doen. Hij heeft nu geen inkomsten. Welke verzekering dekt deze kosten?

 

6d. Sharon heeft een conflict met een klant. Sharon heeft hulp van een advocaat nodig om zich te verdedigen. Welke verzekering dekt deze kosten?